Rybársky cestovný ruch na Liptovskej Mare - Belák, Andrej; Šauer, Petr; Zapletal, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práca sa zaoberá Liptovskou Marou ako destináciou pre rybársky cestovný ruch. Vychádza z teoretického základu, ktorý je aplikovaný do praktickej časti podloženej vlastným výskumom. Výstupom práce je prípadová štúdia, ktorá prináša detailný obraz o štruktúre návštevníkov v rybárskom turizme, o úrovni ich spokojnosti s poskytovanými službami v destinácii, a rovnako tak o propagácii danej destinácie na trhu rybárskeho turizmu. V rámci vyhodnotenia sme definovali nedostatky, pre ktoré v diskusii prinášame návrhy riešenia. Výsledky nášho výskumu v rámci možností porovnávame s inými výskumami, ktoré sa týkajú danej problematiky. V rámci diskusie sa zaoberáme aj rozšírenou problematikou, ktorú doporučujeme pre ďalšie pokračovanie v tomto výskume. V práci sme dospeli k záveru, že Liptovská Mara je vhodnou destináciou pre rybársky cestovný ruch, ale je nutné prijať kontinuálne riešenia pri prilákanie väčšieho spektra rybárov. Svoju úlohu v tom zohrávajú aj cestovné kancelárie a agentúry, ktoré nečerpajú z potenciálu rybárskeho turizmu v poskytovaní služieb. Medzinárodné porovnanie je hlavným odporúčaním do budúceho pokračovania vo výskume.
Vedoucí práce: Petr Šauer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses