Lidsko-právní aspekty zavádění umělé inteligence - Nguyen, Dieu Van; Grmelová, Nicole, 1975-; Yusupova, Regina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Umělá inteligence je fascinujícím fenoménem dnešního světa. Zastavit pokrok nejde, tudíž je nutné zajistit, aby se minimalizovaly negativní dopady. Státy by měli spolupracovat a vést aktivně diskuze nad otázkami, které mohou vyvstat využíváním technologie UI. Cílem této bakalářské práce je představit výsledky analýzy jednotlivých lidsko-právních aspektů v rámci zavádění umělé inteligence s důrazem na Evropskou unii a Českou republiku. Optikou komparace a analýzy se posoudí, zda je současně platná právní úprava schopna reagovat na technologický vývoj. Další kapitoly se zase zaměří na dopady umělé inteligence na lidská práva a svobody a zda nedochází k neoprávněnému zásahu. Tato práce se bude věnovat také ochraně citlivých dat, etickým dilema, institutem odpovědnosti za škodu, nebo možným právním konstruktem elektronické osoby.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses