Globální hodnotové řetězce v oblasti zdravotnických technologií se zaměřením na diagnostická zařízení v Evropě - Křesalová, Sylvie (2021)
Cílem této práce je popsat problematiku globálních hodnotových řetězců s ohledem na trh zdravotnických zařízení a zároveň přiblížit fungování trhu diagnostických zařízení v Evropě. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V první kapitole je popsáno fungování globálních hodnotových řetězců a zároveň je zde popsáno jejich fungování v sektoru zdravotnických zařízení. Druhá kapitola analyzuje situaci na celosvětovém trhu a zapojení zemí do globálních hodnotových řetězců. Třetí kapitola se věnuje specificky diagnostickým zařízením na evropském trhu.