Globální hodnotové řetězce v oblasti zdravotnických technologií se zaměřením na diagnostická zařízení v Evropě - Křesalová, Sylvie; Vlčková, Jana; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem této práce je popsat problematiku globálních hodnotových řetězců s ohledem na trh zdravotnických zařízení a zároveň přiblížit fungování trhu diagnostických zařízení v Evropě. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V první kapitole je popsáno fungování globálních hodnotových řetězců a zároveň je zde popsáno jejich fungování v sektoru zdravotnických zařízení. Druhá kapitola analyzuje situaci na celosvětovém trhu a zapojení zemí do globálních hodnotových řetězců. Třetí kapitola se věnuje specificky diagnostickým zařízením na evropském trhu.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses