Mobilní technologie a jejich potenciál v cestovním ruchu - Nováková, Lenka (2021)
Tato diplomová práce se zabývá mobilními technologiemi a jejich využitím v oblasti cestovního ruchu. Mobilní technologie prošly za poslední desetiletí velkým rozvojem a pronikly do mnoha oblastí lidského života, kde se staly jeho každodenní součástí. Cílem této práce je vytyčení hlavních změn, které s sebou vývoj mobilních technologií v oblasti cestovního ruchu přinesl a jejich vlivu na tuto oblast. Mezi dílčí cíle patří analýza změn ve spotřebitelském chování a vymezení faktorů limitujících využívání těchto technologií v cestovním ruchu.