Reklamní předměty značky Pilsner Urquell - Moravcová, Nikol (2021)
Cílem diplomové práce na téma „Reklamní předměty značky Pilsner Urquell“ je kriticky zhodnotit současný stav reklamních předmětů značky Pilsner Urquell jakožto lídra v pivním průmyslu a na základě vlastního výzkumu navrhnout možná zlepšení. Literární rešerše diskutuje, jaké jsou možnosti využití a význam reklamních předmětů, jejich produkce, distribuce, na jaké cílové skupiny je možné se zaměřit a jaké je jejich vnímání předmětů. Praktická část je zaměřena na společnost Plzeňský Prazdroj, konkrétně pak značku Pilsner Urquell. Pro naplnění cíle je využit výzkum metodou focus group doplněný mystery shoppingem a analýzou sekundárních dat získaných od společnosti Plzeňský Prazdroj či dostupných veřejně. Závěrem jsou navržena opatření pro vylepšení nabídky i prezentace reklamních předmětů značky.