Teorie a praxe implementace compliance v obchodních korporacích - Ludvíková, Martina (2021)
Diplomová práce je zaměřena na implementaci programu compliance, a to z pohledu teorie a praxe. Na programy compliance je zaměřena stále větší pozornost, proto cílem této diplomové práce je navržení vybraných oblastí programu compliance pro obchodní korporaci, na kterých jsou názorně ukázány výhody, které program compliance svou implementací přináší. Dílčím cílem této diplomové práce je zhodnocení současného stavu právních a ostatních předpisů, které oblast compliance upravují a následné porovnání tuzemského stavu se stavem zahraničním.