Změna postavení Turecka na světovém trhu textilních výrobků - Kozar, Alina (2021)
Tato bakalářská práce řeší jak se změnilo postavení Turecka na světovém trhu textilních výrobků. Cílem bylo popsat vývoj na světovém trhu s textilními výrobky a to s konkrétním zaměřením na Tureckou republiku. Zjistit a porovnat, jaké výrobky se z Turecka vyvážejí nejvíce a jak se celkově v průběhu let měnila částka, za kterou se vyváželo. Důležité je zjistit s kým Turecká republika obchoduje, když vyváží svoje textilní výrobky. Metodikou této práce bylo především pozorování, literární rešerše, srovnávání a analýza dat.