Náboženské konflikty ako faktor medzinárodných vzťahov na Blízkom a Strednom východe - Bartoš, Peter (2021)
Ústrednou témou tejto bakalárskej práce sú náboženské konflikty ako faktor medzinárodných vzťahov na Blízkom a Strednom východe. Cieľom práce je zanalyzovať vplyv minulých i momentálne prebiehajúcich náboženských konfliktov na Blízkom a Strednom východe na medzinárodné vzťahy. V práci charakterizujem región Blízkeho a Stredného východu z geografického i náboženského hľadiska, ďalej definujem podstatu medzinárodných vzťahov, konflikt a náboženský konflikt, charakterizujem vybrané náboženské konflikty v tomto regióne a analyzujem ich vplyv na medzinárodné vzťahy. Na základe celkovej analýzy týchto konfliktov potvrdzujem stanovené hypotézy a predikujem ich možný budúci vývoj a vplyv na medzinárodné vzťahy.