Náboženské konflikty ako faktor medzinárodných vzťahov na Blízkom a Strednom východe - Bartoš, Peter; Šabacká, Yvona, 1977-; Přikryl, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Ústrednou témou tejto bakalárskej práce sú náboženské konflikty ako faktor medzinárodných vzťahov na Blízkom a Strednom východe. Cieľom práce je zanalyzovať vplyv minulých i momentálne prebiehajúcich náboženských konfliktov na Blízkom a Strednom východe na medzinárodné vzťahy. V práci charakterizujem región Blízkeho a Stredného východu z geografického i náboženského hľadiska, ďalej definujem podstatu medzinárodných vzťahov, konflikt a náboženský konflikt, charakterizujem vybrané náboženské konflikty v tomto regióne a analyzujem ich vplyv na medzinárodné vzťahy. Na základe celkovej analýzy týchto konfliktov potvrdzujem stanovené hypotézy a predikujem ich možný budúci vývoj a vplyv na medzinárodné vzťahy.
Vedoucí práce: Yvona Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses