Sociální práva a jejich uplatňování v systému sociálního zabezpečení ČR - Korotaeva, Polina; Kačírková, Eliška; Brožová, Sandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Obsahem této bakalářské práce jsou sociální práva, jejich zajištění a uplatnění v systému sociálního zabezpečení. Cílem bylo sociální práva definovat, nalézt jejich zdroje a popsat, jak je stát provádí. Velka pozornost je věnována hlavě čtvrté Listiny základních práv a svobod, v nichž jsou sociální práva obsažena. Dále práce také uvádí mezinárodní dokumenty přijaté Organizací spojených národů, Mezinárodní organizací práce a Radou Evropy zakotvující sociální práva na mezinárodní úrovně. Práce postupně popisuje systém sociálního zabezpečení České republiky a ukazuje, jak stát tato práva realizuje a za pomoci kterých dávek.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses