Obchodní specifika Austrálie a jejich vliv na expanzi české firmy na australský trh - Kazimourová, Tereza (2021)
Cílem této diplomové práce je na základě provedené PEST a SWOT analýzy zhodnotit perspektivnost daného teritoria ve vztahu k českým exportérům a přiblížit proces expanze české firmy na australský trh. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zaměřuje na expanzivní tendence menších podniků a zohledňuje vlivy na exportní výkon firmy. V druhé kapitole dochází k podrobné charakteristice australského trhu na základě provedení PEST a SWOT analýzy. Třetí kapitola se zabývá vzájemnou obchodní provázaností Austrálie a České republiky, vysvětluje kulturně-obchodní specifika Australanů jako potenciálních obchodních partnerů a poskytuje souhrnné informace týkající se dohody o volném obchodu mezi Evropskou unií a Austrálií. Závěrečná kapitola je věnována případové studii expanze české společnosti do Austrálie, přičemž ukazuje praktický pohled na proces realizace vstupu české firmy na australský trh.