Obchodní specifika Austrálie a jejich vliv na expanzi české firmy na australský trh - Kazimourová, Tereza; Čajka, Radek, 1983-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem této diplomové práce je na základě provedené PEST a SWOT analýzy zhodnotit perspektivnost daného teritoria ve vztahu k českým exportérům a přiblížit proces expanze české firmy na australský trh. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zaměřuje na expanzivní tendence menších podniků a zohledňuje vlivy na exportní výkon firmy. V druhé kapitole dochází k podrobné charakteristice australského trhu na základě provedení PEST a SWOT analýzy. Třetí kapitola se zabývá vzájemnou obchodní provázaností Austrálie a České republiky, vysvětluje kulturně-obchodní specifika Australanů jako potenciálních obchodních partnerů a poskytuje souhrnné informace týkající se dohody o volném obchodu mezi Evropskou unií a Austrálií. Závěrečná kapitola je věnována případové studii expanze české společnosti do Austrálie, přičemž ukazuje praktický pohled na proces realizace vstupu české firmy na australský trh.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses