Tvorba pasivního příjmu formou investice do nemovitosti - Petržílková, Denisa (2021)
Diplomová práce se zabývá investováním do nemovitostí za cílem posoudit aspekty možností přímých a nepřímých investic s důrazem na porovnání výnosnosti těchto způsobů investování na nemovitostním trhu. Teoretická část nejprve popisuje charakteristiku a strukturu finančního trhu jako základního rámce pro nemovitostní investice. Další její části se věnují analýze nemovitostního a hypotečního trhu obecné charakteristice pojmů týkajících se nemovitostí, daňových povinností investora a samotný popis přímého a nepřímého investování. Praktická část, se věnuje modelovým investicím do nemovitostí metodou přímou a nepřímou s následnou komparaci. Přímá investice představuje nákup investičních bytů v Praze a v Pardubicích. Nepřímá investice modeluje investování do nemovitostních podílových fondů.