Tvorba pasivního příjmu formou investice do nemovitosti - Petržílková, Denisa; Mazáček, David; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá investováním do nemovitostí za cílem posoudit aspekty možností přímých a nepřímých investic s důrazem na porovnání výnosnosti těchto způsobů investování na nemovitostním trhu. Teoretická část nejprve popisuje charakteristiku a strukturu finančního trhu jako základního rámce pro nemovitostní investice. Další její části se věnují analýze nemovitostního a hypotečního trhu obecné charakteristice pojmů týkajících se nemovitostí, daňových povinností investora a samotný popis přímého a nepřímého investování. Praktická část, se věnuje modelovým investicím do nemovitostí metodou přímou a nepřímou s následnou komparaci. Přímá investice představuje nákup investičních bytů v Praze a v Pardubicích. Nepřímá investice modeluje investování do nemovitostních podílových fondů.
Vedoucí práce: David Mazáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses