Francouzsko-německé partnerství v rámci Evropské Unie - Šandová, Barbora (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma partnerství Francie a Německa v institucích Evropské unie se zaměřením na problematiku Cášské smlouvy z roku 2019. V teoretickém úvodu je nastíněna obecná tvorba koalic a specifika tvorby v Evropské unii. Dále je popsána předchozí spolupráce zkoumaných zemí v organizaci. Poslední část analyzuje hlasování v Evropské unii a národních parlamentech před uzavřením smlouvy a po ní pomocí nástrojů pokročilé datové analýzy a strojového učení.