Francouzsko-německé partnerství v rámci Evropské Unie - Šandová, Barbora; Votoupalová, Markéta; Moric, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma partnerství Francie a Německa v institucích Evropské unie se zaměřením na problematiku Cášské smlouvy z roku 2019. V teoretickém úvodu je nastíněna obecná tvorba koalic a specifika tvorby v Evropské unii. Dále je popsána předchozí spolupráce zkoumaných zemí v organizaci. Poslední část analyzuje hlasování v Evropské unii a národních parlamentech před uzavřením smlouvy a po ní pomocí nástrojů pokročilé datové analýzy a strojového učení.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses