Současné trendy ve světovém a českém pojišťovnictví - Grecmanová, Michaela; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce na téma „Současné trendy ve světovém a českém pojišťovnictví“ se nejprve zabývá vysvětlením základních pojmů potřebných pro uvedení do dané problematiky. Ve druhé části práce jsou představeny aktuální trendy vyskytující se ve světovém i českém pojišťovnictví, mezi které patří například FinTech, InsurTech, peer-to-peer pojištění nebo uvedení čtenáře do používání technologií v pojišťovnictví. Třetí část je věnována podrobné analýze produktů životního pojištění nabízených v České republice a jejich pojistných podmínek. U jednotlivých produktů jsou následně vyzdviženy životní situace, ve kterých by bylo vhodné sjednat právě daný produkt životního pojištění. V poslední části práce je pomocí dotazníkového šetření proveden průzkum trhu a následně teoreticky navržen produkt životního pojištění s novými prvky vyplývajícími ze současných trendů v pojišťovnictví.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses