Dopad pandemie covid-19 na ekonomiku, zahraniční obchod a cestovní ruch Španělska - Voldřichová, Veronika; Křenková, Eva; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Objevení se nového viru způsobujícího onemocnění COVID-19 na konci roku 2019 se stalo hlavním determinantem globalizovaného prostředí, ve kterém žijeme. Každý stát a ekonomická odvětví byly pandemií a protiepidemickými opatřeními postiženy jinou intenzitou. Cílem této práce je vyhodnotit dopady pandemie COVID-19 na španělskou ekonomiku. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, ve kterých je zkoumán makroekonomický vývoj, vývoj zahraničního obchodu a cestovního ruchu v letech 2015–2019 a následně v roce 2020. V práci se zajímám o to, jaké odvětví španělské ekonomiky bylo pandemií nejvíce zasaženo, jaký vliv měla pandemie na zahraniční obchod Španělska a zdali pandemie prohloubila již existující problémy španělské ekonomiky, či nikoliv. Práce využívá především metod analýzy vybraných makroekonomických ukazatelů, deskripce, komparace a syntézy.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses