Marketingová komunikace Českého svazu biatlonu - Rychetská, Anna (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na marketingovou komunikaci Českého svazu biatlonu. Cílem práce je zanalyzovat současnou podobu marketingové komunikace, zaměřující se na práci s fanoušky. Analýze je podroben i vliv současné celosvětové pandemické situace, či ukončení kariéry největších českých biatlonových hvězd. Teoretický základ definuje pojmy týkající se sportovní marketingové komunikace i specifika chování sportovních fanoušků. Praktická část po syntéze sekundárních dat a analýze současné podoby marketingové komunikace uplatňuje tři výzkumné metody. Kvantitativní výzkum, formou dotazníkového šetření se vzorkem 2194 respondentů, pracuje s primárními daty od fanouškovské základny. Kvalitativní výzkum je proveden metodou šesti individuálních rozhovorů s činovníky Českého svazu biatlonu i redaktory mediálních partnerů svazu. Výsledky obou výzkumů jsou následně rozebrány ve SWOT analýze. Na základě závěrů výzkumu lze konstatovat, že marketingová komunikace Českého svazu biatlonu je velmi kvalitní a na vysoké úrovni. Na závěr práce jsou formulována doporučení pro marketingovou komunikaci následujících sezón, především navýšení personální kapacity a zaměření se na objektivnost komunikace.