Technologická vyspělost Singapuru - Antonova, Daria; Jiránková, Martina, 1967-; Neumannová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá technologickou vyspělostí Singapuru a je rozdělena do dvou hlavních kapitol. První kapitola je zaměřena na obecnou charakteristiku technologické vyspělosti. Nejprve je zde definován pojem technologické vyspělosti, je zde stručně popsána její charakteristika a důležitost pro ekonomický a technologický vývoj. Dále se tato kapitola zabývá obecnou technologickou vyspělostí Singapuru, jsou zde charakterizovány a popsány nejdůležitější ekonomické ukazatele. Druhá kapitola určuje, popisuje a analyzuje nejdůležitější příčiny technologické vyspělosti Singapuru. Nejprve jsou zde podrobně tyto příčiny charakterizovány, a poté jsou na konci každé podkapitoly navrhnuta doporučení pro jiné státy, popřípadě i Českou republiku tak, aby země mohly zlepšit své ekonomické ukazatele a své postaveni ve světové ekonomice.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses