Zvyšování tržního podílu automobilových společností v zemích BRICS - Šibravová, Kristýna; Bolotov, Ilya; Neumannová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá automobilovým průmyslem v zemích BRICS. Cílem práce je představit postavení zemí BRICS k automobilovému průmyslu a zhodnotit, jaký význam má pro automobilové společnosti zvyšování jejich tržního podílu v těchto zemích. Dílčím cílem je uvést možnosti, kterých by automobilové společnosti mohly využít pro zvýšení svého tržního podílu v zemích BRICS. Výzkumná otázka práce zní: Je pro automobilové společnosti důležité zvyšovat jejich tržní podíly v zemích BRICS a existují možnosti, jak zde tyto podíly zvýšit? Pro naplnění cíle a zodpovězení výzkumné otázky bakalářské práce jsou v prvé řadě analyzovány a porovnávány přístupy jednotlivých zemí BRICS k automobilovému průmyslu a dále jejich míra zapojení v rámci tohoto odvětví. V druhé řadě je provedena SWOT analýza společnosti Škoda Auto a.s. při jejím působení na indickém trhu. Práce poukazuje na stále trvající vysokou důležitost zemí BRICS pro automobilové společnosti a díky použitým metodám přináší výčet existujících možností, jak by automobilové společnosti mohly na těchto specifických trzích zemí BRICS své tržní podíly zvýšit.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses