Vzájomný obchod USA a EÚ - Lipovský, Tomáš; Bolotov, Ilya; Neumannová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom politiky na vzájomný obchod medzi Spojenými štátmi americkými a Európskou úniou. S ohľadom na rozsah práce približuje predovšetkým pohľad z pozície Spojených štátov. Cieľom práce je na základe analýzy dát vzájomných vzťahov jednotlivých veľmocí posúdiť podnety a vyhliadky na obchodné rokovania počas nadchádzajúcej administratívy Joea Bidena k Európskej únii. Rozbor je vykonaný metódou analýzy pri spracovávaní štatistických dát a metódou komparácie pri politických administratívach. Práca sa delí na 3 kapitoly, pričom prvá popisuje postavenie oboch veľmocí a analyzuje štatistické dáta spojené s ich postavením. Druhá kapitola sa zaoberá vývojom vzájomných vzťahov od 2. svetovej vojny a popisuje vzájomný obchod medzi veľmocami. Posledná kapitola komparuje prezidentské administratívy, približuje politiku Donalda Trumpa a načrtne začínajúcu vládu Joea Bidena. Na základe týchto dát autor hľadá odpoveď na vyhliadky vlády Joea Bidena a čo od neho môžeme do budúcna očakávať.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses