Veřejná diplomacie Státu Izrael v relaci k České republice - Mikešová, Kristýna; Peterková, Jana, 1971-; Zemanová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem práce je přiblížit strukturu a aktuální stav veřejné diplomacie Státu Izrael (v izraelském prostředí označované termínem hasbara) v relaci k České republice. Stěžejní pozornost je věnována roli zastupitelského úřadu Státu Izrael v ČR, jakož i aktérům nestátní povahy, kteří v ČR působí na poli izraelské veřejné diplomacie. Akcentována je taktéž role nových médií, která jsou profilovým nástrojem tzv. nové veřejné diplomacie, tedy teoretického konceptu, z něhož práce vychází. Praktická část práce zahrnuje rovněž analýzu vnímání Státu Izrael českou veřejností se zřetelem na skupinu vysokoškolských studentů v ČR prostřednictvím dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses