Vplyv pevného menového systému na vývoj inflácie v Argentíne - Murínová, Miroslava; Jiránková, Martina, 1967-; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom pevného menového systému na vývoj inflácie v Argentíne. Hlavným cieľom práce je zanalyzovať vývoj inflácie pred a po zavedení pevného menového systému Currency board v Argentíne v 80. a 90. rokoch 20. storočia. Ďalším cieľom je zhodnotiť a porovnať fungovanie Austral plan a Convertibility plan. A v neposlednom rade sledovať ďalšie ekonomické súvislosti. Prvá kapitola práce vymedzuje základné pojmy ako je inflácia a jej podoby, menový kurzy a jeho systémy (so zameraním na currency board). Druhá kapitola sa zameriava na komparáciu štyroch vybraných makroekonomických ukazovateľov, ktorými sú: inflácia, monetárna politika, HDP a nezamestnanosť a ich vývoj pred a po zavedení pevného menového systému. Záver vyhodnocuje naplnenie stanovených cieľov na základe výsledkov analýzy jednotlivých ukazovateľov a ich komparácie.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses