Mezinárodní mobilita studentů KCR a její přínos pro budoucí kariéru v oboru - Jirků, Michaela; Jarolímková, Liběna; Žufan, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv účasti na mezinárodní mobilitě studentů, jako je program Erasmus +, výměnné programy v zahraničí, Freemover, na budoucí kariéru. Studie si klade za cíl shrnout přínosy mobility studentů a ukázat, zda má výjezd do zahraničí své výhody a kde mohou být uplatněny. Na základě odpovědí z vytvořeného dotazníkového průzkumu od absolventů odhaluje, zda je výjezd spíše prospěšný pro osobní růst a nezávislost, nebo má kariérní význam a může pomoci absolventům lépe zahájit kariéru. Druhým typem použité metodiky jsou hloubkové rozhovory se zaměstnavateli ze společností v oblasti cestovního ruchu. Výsledky výzkumu ukazují, že studenti považují výjezd do zahraničí za velký přínos pro další profesní uplatnění v oboru, avšak při srovnání názorů absolventů se zkušenostmi se zaměstnáním v oboru a zaměstnavatelů v oboru nebyla mobilita jednou z nejdůležitějších položek v životopisech kandidátů. I když mobilita nemusí být primárním faktorem pro přijetí kandidáta, je jistě považována za významnou výhodu a pro zaměstnavatele může být jakousi jistotou, která u kandidátů zajišťuje znalost a plynulost jazyků, schopnost komunikovat, samostatnost a nezávislost.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses