Spotify model : případová studie Česká spořitelna, a.s. - Němec, Jan; Bruckner, Tomáš, 1974-; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Zaměřením této diplomové práce jsou organizační struktury, jež podporují dnes tak populární agilní přístup k vývoji softwaru, přičemž jsem se soustředil výhradně na Spotify model. Práce má stanoveny celkem tři cíle, přičemž hlavním z nich je porovnat teorii Spotify modelu s jeho aplikováním v praxi v České spořitelně, a.s. za účelem identifikace odlišností mezi teorií a praktickým využitím Spotify modelu v České spořitelně, a.s. Stanovených cílů i výsledků práce bylo dosaženo kombinací čtyř metod výzkumu. Primárním výsledkem práce je porovnání teorie Spotify modelu s jeho aplikování v praxi v České spořitelně, a.s. a současně porovnání teorie jednotlivých pracovních pozic definovaných Spotify modelem s jejich aplikováním v praxi v České spořitelně, a.s. Kombinací analýzy a interpretace zdrojů, případové studie, řízených rozhovorů a metody komparace bylo uvedeného výsledku dosaženo, který je reprezentován formou porovnávacích tabulek a souvislého textu. Druhým výsledkem práce, jež vychází z výsledku předcházejícího, je soupis doporučení, který může vedení České spořitelny, a.s. posloužit k optimalizaci stávajícího organizačního uspořádání či pracovní náplně a činností jednotlivých pracovních pozic, které jsou po vzoru Spotify modelu v České spořitelně, a.s. zavedeny. Součástí práce je také reakce vedení České spořitelny, a.s. k jednotlivým doporučením.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses