Podnikatelské prostředí Brazílie - Mohlová, Veronika; Jiránková, Martina, 1967-; Neumannová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem bakalářské práce je strategicky analyzovat makrookolí podnikatelského prostředí Brazílie a jak se na daném prostředí podílí stát. Na zpracování současného stavu makrookolí daného podnikatelského prostředí je použita PEST analýza, která je rozšířena o část legislativní a část kulturní. Makrookolí podnikatelského prostředí se tak jako PEST analýza skládá ze čtyř faktorů. Faktorů politických, ekonomických, sociálních a technologických. Bakalářská práce se skládá z teoretické části, praktické části a zhodnocení. V první části je provedena literární rešerše zaměřená na metodologii PEST analýzy, ročenky konkurenceschopnosti a celkovou terminologii. Následně je v praktické části provedena podrobná PEST analýza jednotlivých faktorů, které ovlivňují dané podnikatelské prostředí. V poslední části bakalářské práce je vyhodnoceno, jak dané faktory ovlivňují podnikatelské prostředí Brazílie.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses