Workoholismus v manažerské praxi - Vaculová, Barbora (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou workoholismu, což je v posledních letech často využívaný termín převážně v organizačním prostředí a důležitou součástí manažerské praxe. Jedná se o fenomén závislosti na práci, a třebaže je tento pojem široce používán, existuje jen malá shoda mezi výstupy různých studií na tuto problematiku. Diplomová práce srovnává protichudné názory různých autorů, které jsou kriticky hodnoceny, následovány dopady na organizační prostředí, v neposlední řadě také mezinárodním srovnáním. Výzkumná část je zaměřena na české organizační prostředí, ve kterém jsou objasněny souvislosti mezi workoholismem a vybranými proměnnými. Cílem práce bylo tyto souvislosti a vztahy zachytit a zhodnotit, nikoliv workoholismus diagnostikovat.