Marketingová komunikace neziskové organizace OBRAZ – Obránci zvířat, z. s. - Pánková, Lucie (2021)
Bakalářská práce se věnuje marketingové komunikaci, jako jednomu z nejvýraznějších nástrojů marketingového mixu, který může významným způsobem ovlivnit společnost, což je i cílem neziskových organizací na ochranu zvířat. Hlavním cílem bakalářské práce je na základě zhodnocení současné marketingové komunikace neziskové organizace OBRAZ – Obránci zvířat, z. s. navrhnout změny a inovace, které zefektivní komunikaci organizace. Jako vedlejší cíle lze označit průzkum povědomí o značce, respektive organizace a míru zapojení obyvatel České republiky do činností v oblasti ochrany zvířat. První část práce se zabývá teoretickými východisky marketingové komunikace se zaměřením na jednotlivé komunikační nástroje. V druhé části jsou charakterizované neziskové organizace, jejich právní úprava a specifika marketingové komunikace. Dále jsou charakterizované konkrétní neziskové organizace na ochranu zvířat, a to jak ve světě, tak v České republice. Ve třetí části je uvedena metodologie, která byla použita pro zpracování bakalářské práce. Čtvrtá část se již věnuje vybrané neziskové organizaci OBRAZ – Obránci zvířat, z. s. Jsou zde uvedeny informace jak o organizaci samotné, tak také její úspěšné kampaně a současná marketingová komunikace. Poté následuje vlastní výzkum, tedy dotazníkové šetření a interpretace výsledků a analýza SWOT. Poslední, pátá část obsahuje doporučení pro zefektivnění marketingové komunikace na základě výstupů zpracování sekundárních a primárních dat.