Reklama firmy Nestlé Česko s.r.o. - Lošanová, Evelina (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá reklamou firmy Nestlé. Cílem bylo zjistit, která reklama Nestlé v rámci divizí confectionery a grocery byla nejúspěšnější, a na základě těchto zjištění formulovat doporučení pro zvýšení efektivity reklamy této firmy. Práce je rozdělena na tři části. První část je zaměřena na teoretické vnímání reklamy a vymezení základních pojmů souvisejících s reklamou na základě české a zahraniční odborné literatury. V druhé části byla představena firma Nestlé a analýzou sekundárních dat zmapována její činnost na reklamním trhu v České republice a v zahraničí. Třetí část byla věnována výzkumnému šetření a z něj plynoucím doporučením. Výzkumné šetření probíhalo formou dotazníkového šetření a rozhovorů se zaměstnanci Nestlé. Na základě výsledků šetření byla sestavena doporučení, podle kterých by se firma Nestlé měla především zaměřit na zvýšení originality, výraznější odlišení od konkurence a zvýšení inzerce na sociálních sítích.