Význam destinace v rozhodování a volbě univerzity pro Erasmus+ - Prokopová, Michaela (2021)
Diplomová práce řeší význam destinace při volbě univerzity pro Erasmus+. Cílem práce je definovat roli kritéria destinace v rozhodovacím procesu studenta ohledně výjezdu na výměnný zahraniční studijní pobyt Erasmus+. Na základě důkladné analýzy a rešerše dostupných zdrojů následně diplomová práce cílí na zhodnocení kvality a efektivnosti marketingové komunikace Vysoké školy ekonomické v Praze. Evaluace dat byla provedena prostřednictvím komplexního výzkumného šetření, jež zahrnovalo situační analýzu a prvky kvalitativního i kvantitativního výzkumu. Sběr informací probíhal formou strukturovaného rozhovoru, hloubkových rozhovorů i širokého standardizovaného dotazníkového šetření. Finální vyhodnocení bylo postaveno na základě indukce podstatných informací z výzkumného šetření a jejich komparace s odbornými zdroji, což mělo za důsledek vytvoření závěrečných konkluzí a několika návrhů na zlepšení exekuce a prezentace komunikační strategie.