Specifika lokálních měn a jejich praktického využití - Pauch, Jan; Taušer, Josef; Zezula, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato práce se zabývá reálnými aspekty fungování lokálních měn, přičemž klade důraz na problémy, s nimiž se fungující lokální měny potýkají. Podstatou práce je určit a zhodnotit tyto vlivy, navrhnout možná řešení problémů a přinést tím informace využitelné v praxi. Pro řešení byla použita data z existující literatury a výzkumu a dále provedeny hloubkové expertní rozhovory doplněné dotazníkem. Použitými metodami bylo zjištěno, že největším nebezpečím pro fungování lokální měny se jeví problém motivace a důvěry uživatelů. Hlavním přínosem této práce jsou pro praxi cenné informace, které mohou pomoci budoucím snahám o vytvoření a provozování lokální měny.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses