Vplyv reklamy na rozvoj závislosti - Rehová, Sabína; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomá práca sa zaoberá vplyvom reklamy na rozvoj substančných závislosti, ktoré spôsobuje propagovanie produktov spadajúcich do skupiny návykových látok. Teoretická časť nahliada do histórie reklamy, jej klasifikácie a funkcie v spoločnosti. Cieľom je čitateľom predstaviť hrozbu využívania rôznych foriem reklamy, akými sú podprahová a skrytá reklama. Práca skúma vplyv nie len tradičnej reklamy, ale taktiež nazerá do sveta novodobej formy reklamy, ktorá pomocou sociálnych sietí a nim podobným platforiem ovplyvňuje zdravie každého jedinca spoločnosti, vzhľadom na jej globálnu silu najmä v propagovaní produktov, na ktorých je možný vznik závislosti. Empirická časť práce je tvorená kvantitatívnou formou dotazníkového šetrenia. Cieľom je zistiť, aký názor na tieto praktiky reklamy majú respondenti, či ich takáto reklama skutočne ovplyvňuje a zároveň zmapovať situáciu na území Českej republiky, ktorá je následne porovnaná so zahraničnými odbornými štúdiami. Pomocou zozbieraných dát sú na konci práce uvedené návrhy pre riešenie danej problematiky. Záverom praktickej časti je preskúmanie stanovených hypotéz, ktoré vyhodnocujú výsledky dotazníka.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses