Sledování aktivity uživatelů v mobilní bankovní aplikaci - Novotný, Tomáš; Pour, Jan; Derfler, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato diplomová práce se tematicky zaměřuje na problematiku sledování chování uživatelů v rámci mobilní aplikace. Konkrétně se jedná o mobilní bankovní aplikaci, na jejímž vývoji se autor podílí. Hlavním cílem práce je vytvořit právě takové analytické řešení, které by umožnilo sledovat pohyb a chování uživatele v prostředí aplikace a následně vyhodnotit v ohraničeném časovém období uživatelské chování v aplikaci. Pro naplnění tohoto cíle jsou stanoveny i cíle vedlejší, které je také nutné naplnit, pro korektní řešení hlavního cíle práce. Řešení je vytvořeno za pomoci technologií společnosti Google. Hlavním přínosem této práce je navržení, implementace a následné vyhodnocení výsledků analytického řešení, které reflektuje zkušenosti autora v tomto oboru. V úvodu se práce zaměřuje na rešerši dostupných zdrojů věnujících se problematice využití Google technologií v oblasti analytiky. Následně práce popisuje organizační strukturu zvolené bankovní instituce a strukturu konkrétní aplikace pro kterou je řešení tvořeno. Poté je v práci popsán celý proces vytvoření analytického řešení od návrhu přes implementaci a testování až po samotnou vizualizaci a reporting. Na závěr jsou v práci uvedeny dopady, které má nasazené řešení s odstupem času na samotnou aplikaci a na bankovní instituci.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses