Role soukromých korporací ve veřejné diplomacii Spojených států amerických - Kišová, Polina (2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumaní veřejné diplomacie pomoci příkladu Spojených států amerických. Americká veřejná diplomacie je vnímaná jako dosah amerického národa na lidi po celém světě. Jeden z charakteristických znaků amerického přístupu je práce ve stylu bottom-up a probíhající procesy privatizace, na zkoumaní, kterého se tato práce soustředí. Cílem bylo objasnit, jak nevládní aktéři mezinárodní politiky obzvláště soukromý sektor ovlivňují veřejnou diplomacii Spojených států amerických. Práce je navržena ve formě případové studie. Proto pro zkoumané téma je použit kvalitativní výzkum: je provedena analýza aktivit, ve kterých se kryjí příčiny samotného procesu privatizace, jednotlivých subjektů americké veřejné diplomacie, konkrétně představitelů soukromého sektoru. Tato analýza se zaměřuje na na veřejně-diplomatické aktivity vobdobí administrativy prezidentů G. W. Bushe, B. Obamy a D. Trumpa.