Role soukromých korporací ve veřejné diplomacii Spojených států amerických - Kišová, Polina; Peterková, Jana, 1971-; Strachová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumaní veřejné diplomacie pomoci příkladu Spojených států amerických. Americká veřejná diplomacie je vnímaná jako dosah amerického národa na lidi po celém světě. Jeden z charakteristických znaků amerického přístupu je práce ve stylu bottom-up a probíhající procesy privatizace, na zkoumaní, kterého se tato práce soustředí. Cílem bylo objasnit, jak nevládní aktéři mezinárodní politiky obzvláště soukromý sektor ovlivňují veřejnou diplomacii Spojených států amerických. Práce je navržena ve formě případové studie. Proto pro zkoumané téma je použit kvalitativní výzkum: je provedena analýza aktivit, ve kterých se kryjí příčiny samotného procesu privatizace, jednotlivých subjektů americké veřejné diplomacie, konkrétně představitelů soukromého sektoru. Tato analýza se zaměřuje na na veřejně-diplomatické aktivity vobdobí administrativy prezidentů G. W. Bushe, B. Obamy a D. Trumpa.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses