Sport a politika v Brazílii – případová studie Mistrovství světa ve fotbale 2014 - Němcová, Petra; Peterková, Jana, 1971-; Madarászová, Alexandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá propojením sportu a politiky v Brazílii během konání Mistrovství světa ve fotbale 2014, a to zejména z ekonomického a bezpečnostního hlediska. Cílem práce je zjistit a představit, jaké ekonomické a bezpečnostní dopady zaznamenala Brazílie díky organizaci této sportovní události. Teoretická část práce pojednává o vztahu sportu a politiky na obecnější rovině, kde je zakomponováno několik podkapitol, jako například sportovní diplomacie, hlavní aktéři v rámci vztahu sportu a politiky a poslední podkapitola je věnována pořadatelství sportovních událostí, přičemž je dále rozvinuta do ekonomických a bezpečnostních aspektů. Poté následuje praktická část, která se nejprve zabývá vztahem sportu a politiky v Brazílii, rolí fotbalu v brazilském sportu a pořádáním velkých sportovních akcí v Brazílii s jejich ekonomickými a bezpečnostními aspekty. Poslední část této práce se věnuje pouze Mistrovství světa ve fotbale konané v roce 2014, kde je analyzován nabídkový proces a výběr hostitelské země a poté ekonomické a bezpečnostní aspekty této sportovní události.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses