Interní vs. externí růst firmy na příkladu České zbrojovky a. s. a její konkurence - Frenzl, Tomáš; Zadražilová, Dana, 1958-; Holeček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tématem diplomové práce je interní vs. externí růst firmy na příkladu České zbrojovky a. s. a její konkurence. Cílem práce je doporučit České zbrojovce, respektive holdingu CZ Group, vhodné směřování růstové strategie, a to s ohledem na koncepty interního a externího růstu, oborovou blízkost a otázku integrace. První kapitola představuje sledovanou firmu a stručně informuje o její historii. Následuje teoretická část práce, která formou tradiční literární rešerše rozebírá předmětnou problematiku. Dále je řešen růst České zbrojovky a holdingu CZ Group, jenž ji zastřešuje. Je rovněž rozebráno několik neúspěšných kroků v oblasti externího růstu této firmy. Kapitola čtvrtá je zaměřena na růst nejvýznamnějších evropských konkurenčních podniků. Poslední kapitola poskytuje závěrečná manažerská doporučení.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses