Sociální zabezpečení v České republice a Irsku - Brabcová, Tereza; Chvátalová, Iva; Brožová, Sandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá především dávkami v nemoci a dávkami pro rodiny s dětmi v České republice a Irsku. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola se věnuje definici sociálního zabezpečení a členění systémů sociálního zabezpečení v České republice a Irsku, druhá kapitola popisuje prameny práva. Třetí a čtvrtá kapitola analyzuje vybrané dávky v obou zemích. Pátá kapitola obsahuje komparaci a šestou kapitolou je zhodnocení shod a odlišností. Cílem této bakalářské práce je zhodnocení vybraných dávek sociálního zabezpečení v České republice a v Irsku, a dále předložení případných dílčích změn de lege ferenda pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Iva Fischerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses