Inovativnost Izraele na příkladu vodního hospodářství - Jandová, Kateřina (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá inovativností Izraele, která je zobrazena na příkladu vodního hospodářství. Izrael je úspěšný v technologickém vývoji a řadí se mezi nejvyspělejší ekonomiky. V posledních letech do země přichází mnoho podnikatelů, kteří zde chtějí založit firmy nebo investovat. Tato země stojí za řadou vynálezů a vyskytuje se na předních příčkách nejrůznějších statistik od světových organizací. Vodní hospodářství hraje významnou roli v budoucí prosperitě státu a Izrael si zakládá na špičkovém vodním managmentu. Cílem práce je zjištění příčin ekonomického úspěchu a inovativnosti. První kapitola poskytne ekonomický přehled o Izraeli a rozebírá podnikatelské prostředí. V druhé části budou zjištění z předchozí kapitoly aplikována na příklad vodního hospodářství, které je v Izraeli velice úspěšné.