Vliv mezinárodních ekonomických vztahů na vnější ekonomickou rovnováhu země – případ Brazílie a její platební bilance - Veselková, Klára; Procházková Iliniţchi, Cristina; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem mezinárodních ekonomických vztahů Brazílie a strukturou její platební bilance v letech 1995-2018. Hlavním cílem práce je posoudit vliv vybraných situací v mezinárodních ekonomických vztazích Brazílie na vnější ekonomickou rovnováhu země, posuzovanou na základě platební bilance. První kapitola se věnuje teorii platební bilance a mezinárodní ekonomické integrace. Druhá kapitola je zaměřena na vývoj zahraniční politiky Brazílie a na vybrané momenty z vnějších ekonomických vztahů. Třetí kapitola analyzuje strukturu platební bilance Brazílie a představuje, jak se změny v mezinárodních ekonomických vztazích projevily na její platební bilanci. Tato kapitola je tak stěžejní pro celou práci.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses