Charakter státního kapitalismu v Egyptě v čase - Maršálek, Robin (2021)
Cílem této práce je zhodnocení vývoje charakteru státního kapitalismu v Egyptě od vzniku republiky až po současnost včetně výhledu do budoucna. V první kapitole je popsáno akademické vnímání pojmu a jeho tři možné výklady, na jejichž základě je následně vytvořena definice pojmu a zvoleny indikátory pro použití ve druhé kapitole. Pomocí definice a indikátorů je v každé éře sledovaného období následně provedena analýza a srovnání projevů státního kapitalismu, na jejichž základě je jeho charakter v dané éře zhodnocen. V závěru jsou zhodnocení shrnuta.