Analýza benefitů společnosti Eurowag - Bansethová, Eliška (2021)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak současné portfolio benefitů přispívá k pracovní motivaci ve společnosti Eurowag a zároveň je součástí hlavního cíle vyhodnocení spokojenosti zaměstnanců ve firmě a na základě těchto zjištění navržená doporučení k případnému zlepšení. Práce nejdříve rozebírá pojmy „motivace“, „motivační teorie“ a „pracovní spokojenost“, a to z pohledu několika autorů. Další část je pak věnována benefitům a jejich trendům jak v České republice, tak v mezinárodním kontextu. Následně je podrobně představena společnost W.A.G. payment solutions, a.s., neboli Eurowag – její historie i současnost, nabízené produkty, hodnoty společnosti, a především systém zaměstnaneckých benefitů. Poslední část práce se pak zabývá analýzou hloubkového rozhovoru s vedoucí zaměstnankyní HR oddělení, analýze výsledků dotazníkového šetření, které proběhlo i na zahraničních pobočkách, a vyhodnocení předem stanovených hypotéz. Na základě těchto zjištění jsou pak na závěr navržena doporučení společnosti.