Arabské jaro a jeho vliv na postavení žen v Egyptě - Potužníková, Sára; Kočí, Kateřina; Madarászová, Alexandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce si klade za cíl zjistit, zda mělo arabské jaro vliv na postavení žen v Egyptě, a pokud ano, jaký. V teoretickém rámci bakalářské práce je analyzováno postavení žen ve společnosti ve dvou rovinách. Za prvé je v práci zkoumáno, jak může postavení žen ve společnosti ovlivnit existence (i změna) autoritativního režimu. Dále je studováno, jaký dopad na něj může mít náboženství, konkrétně islám. Po teoretické analýze probírané problematiky je práce formou případové studie zaměřena na situaci v Egyptě při a po arabském jaru. Zde bude detailněji zkoumáno postavení žen a jeho proměny v Egyptě po roce 2011 až do současnosti.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses