Vyhodnocení povědomí spotřebitelů o mimosoudním řešení spotřebitelských sporů - Němečková, Lucie (2021)
Práce se zabývá vyhodnocením povědomí spotřebitelů o mimosoudním řešení spotřebitelských sporů. Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů je poměrně nově legislativně zakotvený systém v rámci ochrany spotřebitele v České republice. Systém by měl zajistit předně rychlejší a levnější proces urovnání spotřebitelských sporů a kvalitnější ochranu spotřebitele. Cílem bakalářské práce bylo vyhodnotit povědomí spotřebitelů o mimosoudním řešení spotřebitelských sporů, a to za pomoci relevantních teoretických poznatků a vlastního dotazníkového šetření. K vyhodnocení napomohly mimo jiné informace získané z komunikace s Českou obchodní inspekcí a data o dosavadním využití systému mimosoudního řešení spotřebitelských sporů. Data o využití systému byla dále porovnána s obdobnými statistikami o využití systému pro mimosoudní řešení spotřebitelských sporů na Slovensku.