Vyhodnocení povědomí spotřebitelů o mimosoudním řešení spotřebitelských sporů - Němečková, Lucie; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Práce se zabývá vyhodnocením povědomí spotřebitelů o mimosoudním řešení spotřebitelských sporů. Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů je poměrně nově legislativně zakotvený systém v rámci ochrany spotřebitele v České republice. Systém by měl zajistit předně rychlejší a levnější proces urovnání spotřebitelských sporů a kvalitnější ochranu spotřebitele. Cílem bakalářské práce bylo vyhodnotit povědomí spotřebitelů o mimosoudním řešení spotřebitelských sporů, a to za pomoci relevantních teoretických poznatků a vlastního dotazníkového šetření. K vyhodnocení napomohly mimo jiné informace získané z komunikace s Českou obchodní inspekcí a data o dosavadním využití systému mimosoudního řešení spotřebitelských sporů. Data o využití systému byla dále porovnána s obdobnými statistikami o využití systému pro mimosoudní řešení spotřebitelských sporů na Slovensku.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses