Současné trendy na evropském trhu s elektřinou - Švábík, Prokop; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá elektřinou jakožto obchodovanou komoditou, jejím evropským trhem a konkrétně pak současnými trendy, které na tomto trhu lze pozorovat. V první části práce nejprve identifikuje specifika elektřiny, která vytváří požadavky na strukturu a fungování tohoto trhu a poté samotný trh představí – jeho historický vývoj, účastníky na tomto trhu, jeho strukturu a formy obchodování. V druhé části bude analyzován evropský trh elektřiny ve snaze identifikovat trendy, které na něm můžeme v současné době pozorovat. Bude představena také evropská energetická politika. Tu práce následně zhodnotí a dá doporučení pro její budoucí vývoj v kontextu identifikovaných trendů. V poslední (třetí) části budou zkoumány dopady těchto trendů na trh jednoho vybraného členského státu Evropské unie, České republiky.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses