Česká republika a rozpočet Evropské unie na období 2021-2027 - Koubová, Nikola (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem nového víceletého finančního rámce Evropské unie pro období 2021-2027 ve vztahu k České republice. V práci je sledován zejména vývoj a změny oproti minulému období. První kapitola je tematicky zaměřená na Evropskou unii, současný rozpočtový rámec a jeho dvě části – příjmy a výdaje. Druhá kapitola se naopak soustředí na Českou republiku a její pozici v rozpočtu Evropské unie.