Hudba jako prostředek soft power – odraz války ve Vietnamu v hudební tvorbě amerických interpretů - Zeman, Marek; Peterková, Jana, 1971-; Madarászová, Alexandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá hudbou jako prostředkem měkké moci, konkrétně americkou hudbou vztahující se k válce ve Vietnamu. Cílem práce je objasnit, jaké pohledy a témata dominují v hudební tvorbě vztahující se k válce ve Vietnamu a jakým způsobem tato tvorba odráží a formuje vnímání války americkou veřejností, včetně vojáků, kteří ve Vietnamu sloužili. Na základě analýzy odborných publikací, autobiografií, rozhovorů i samotných dobových nahrávek představí práce válku ve Vietnamu nejen jako významný válečný konflikt, ale i jako sociální revoluci a změnu v americké společnosti, mentalitě a postoji k autoritativní moci.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses